28 February 2009

PERIHAL KFC

ni info yang baru saya terima daripada seorang teman. Sejauh mana kebenarannya dan kesahihannya aku pun x pasti kerana masih ade suara2 yg menidakkan berita ni. Nak percaye ke tak terpulang kepada individu yg mentafsir dan menilainye.


salam semua...

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC.banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata"baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dahbanyak sms yang saya dapat...daripada kawan2 sekolah, universiti dansegenap lapisan masyarakat.

untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M)Bhd. Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidaktahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M)Bhd adalah milik malaysia . tiada sebarang keuntungan yang diberikankepada US mahupun Israel . KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysia hanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.

akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation,pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US . ini adalah usahayang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memangmempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings(M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.olehitu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepadaorang islam malaysia ?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini.diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapasahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakanJihad Bisnes.

sekian.

Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282
012-56784430 comments:

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates