21 March 2011

SAYA AGEN CATALYST


Assalamualaikum..

Banyak perubahan drastik yang berlaku dalam kehidupan saya dalam masa hampir dua bulan. Saya kini bergelar Beauty Consultant (BC) Mary Kay dan juga Agen Catalyst. 

Kalau berminat, contact saya ok.
lemonade: 0194194194
email: sweetstoberi@gmail.com

Setelah dua bulan mengamalkan VCO (Virgin Coconut Oil) saya mengambil keputusan untuk terus menjadi agen Catalyst supaya kebaikan yang saya dapat ni boleh dikongsi dengan orang lain juga. Sambil mengamalkan VCO saya juga baru sahaja mengamalkan Catalyst Collagen. Korang pun mesti tahu kepentingan collagen dalam tubuh badan kita kan? Aku memang nekad usia 25 nak start amik collagen. Nak jaga kulit beb. Tak nak nampak tua sebelum waktunya. hihi

So, kalau korang nak order produk-produk Catalyst boleh contatct saya ok. (0194194194) HOT PRODUCT tentunya VCO Softgel n Collagen. Ni aku nak share sedikit info kebaikan Catalyst Collagen yang aku amalkan sekarang ni.


CATALYST COLLAGEN - 15 sachets/per box
RM 59.90 - Semenanjung Malaysia + RM 5(postage)
RM 64.90 - Sabah & Sarawak + RM 7 (postage)

Catalyst collagen diperbuat dari sumber collagen seperti citrus (oren)


Kenapa anda perlukan collagen?
Apakah kebaikan collagen?

KHASIAT MENGGUNAKAN CATALSYT COLLAGEN

- membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis
- mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit
- mengatasi masalah kulit kusam,kering & berkedut
- membantu melicinkan kulit merekah dan kuku malap
- menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau
- membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima

KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN

- kulit tidak akan berminyak tetapi tidak terlalu kering
- dapat mengurangkan masalah JERAWAT (akan hilang)
- dapat mengurangkan PARUT-PARUT yang ada di kulit
- minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lancar

- kuku tidak patah, rambut akan jadi lebih cantik

APA ITU COLLAGEN?

Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
  • Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
  • Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
  • Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
  • Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)
KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
  • kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
  • menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
  • kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
  • menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi
KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
  • Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
  • Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
  • Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
  • Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
  • Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
  • Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
  • Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga

Ni pulak VCO Softgel yang aku amalkan dah dua bulan. 


RM 39.90 : SM
RM 43.90 (S&S)

KEBAIKAN & KHASIAT VCO:

KECANTIKAN LUARAN
  • membantu megurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik
  • menghasilkan tenaga segera
  • jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk megurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus
  • mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dematitis
  • melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet

KESIHATAN DALAMAN
  • meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
  • memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin2 dan asid amino
  • melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
  • mengurangkan stress pada pankreas dan sistem2 enzim dlm tubuh
  • meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium utk tulang dan gigi yg kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoprosis
  • mencegah risiko sakit jantung
  • mencegah atherosclerosis dan strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi

MENINGKATKAN DAYA TUBUH BADAN
  • membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim
  • berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis
  • melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif
  • meredakan gejala2 yg dihubungkan dgn pembesaran prostate
  • mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
  • membantu mencegah sakit liver dan memiliki kandungan kalori yg lebih rendah berbanding lemak2 yg lain

MEMBUNUH VIRUS, BAKTERIA & KULAT
  • membunuh virus yg menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis c, cacar air & herpes
  • membunuh bakteria yg menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis & gonorrhea
  • membunuh kulat yg menyebabkan candida, jock itch, kadas & infeksi yg lain
  • membunuh cacing pita, lice, giarda & parasit 
KESAN SEGERA PENGAMBILAN VCO:

melegakan pernafasan
-mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong

mengurangkan pembuangan air besar dan kecil
- menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksin melalui najis

meningkatkan kadar metabolisma pada seluruh sel tubuh
-minyak kelapa dara diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan-badan akan terasa lebih bertenaga

memusnah organisma perosak
-seperti virus, bakteria, kulat dan ptotozoa(cacing) yang terdapat dlm usus kecil dan besar. jadi penghadaman mencapai tahap maksima

mengurangkan keadaan mudah lapar
-bila penghadaman mencapai tahap maksima, tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga. oleh itu berat badan terkawal-tidak perlu makan banyak dan kerap

mengurangkan kandungan lemak badan
-berat badan turun mengikut kesesuaian tubuh badan seseorang

mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi
-mengelakkan terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan jantung

mempercepatkan penggantian sel-sel mati dengan yang baru
-mengembalikan keanjalan dan kelembutan kulit 

Selain VCO dan Collagen, produk Catalyst yang lain pun ada. Kemudian la pulak saya cerita. 
So kalau berminat boleh text or pm saya ok.
lemonade: 0194194194
email: sweetstoberi@gmail.com

13 comments:

~ iza ~ said...

salam,
sis..kolagen tu, boleh ke breastfeeding mom nak makan?

lemonade said...

sis iza: boleh sis. preggy mommy pun boleh mkn.

Zura said...

waaaah dh jd agent..tahniah elis..perubahan yg positif..cntiklah nombor phone tue...repeat number..:D

Mawar Merah said...

Mak MM pun pesan suh start amik collagen and supplemen len br2 ni. MM minum Cocoa Collagen. Awk BC Mary Kay? Area mana?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

terbaek...
terukan usaha...

lemonade said...

sis zura: sbb sy sendiri yg nk makan sbb tu jd agen terus la sng kan. kalo ade org lain yg nk beli tu satu bonus. :)

lemonade said...

MM: Saya BC Mary Kay area KL.. awk BC jugak ke?

lemonade said...

ceroi: thanx! jom la makan voc beb!

prinCessLiYaNa said...

awak!!..kite de email awak!..please check ye!!..:)

lemonade said...

princess: sy dh reply. :))

emma said...

vco utk ibu yg breastfeeding boleh ker?

lemonade said...

emma: BOLEH!

shahry said...

sa berminat nak jadi stokist d tawau sabah. bleh beri tunjuk ajar.

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates