10 February 2012

Home Deco. Luv it.

Assalamualaikum.

Kali ni nak share pasal hobi baru aku. Korang baca title pun dah boleh agak kot. Hobi baru aku ialah men'deco' rumah awan nano. Kenapa awan nano..? Sebab aku duduk atas awan. Bangun pagi siap boleh pegang-pegang awan ikut tingkap. hahaha =) tipu je! 

Walaupun sekadar rumah sewa, tapi aku nak deco jugak rumah ni sebab aku suka something yang sedap mata memandang. Dah 6 bulan aku duduk kat rumah ni tapi baru tahun ni aku rasa nak mendeco mengikut citarasa sendiri. Tema rumah aku berkonsepkan moden + english style. Aku and husband suka kaler putih. So that, mostly banyak harta benda dalam umah ni adalah bewarna putih. Pink pun ada coz itu juga my fav color. Aku tak beli semua barang sekaligus. Beli siki-sikit n survey dulu apa yang menarik. Satu lagi harga pun kena amik kira. Kadang-kadang kau akan dapat harga yang jauh lebih murah daripada kau beli barang kat tempat-tempat exclusive sedangkan kualitinya adalah sama. Aku banyak beli barang-barang rumah di IKEA tapi ada juga yang aku beli di tempat-tempat lain. Ok stop dulu.

Jom kita tengok apa yang aku dah deco setakat ni. 




Ada jam dinding RM8 je aku beli di Rose Garden. Frame RM50. Finally aku jumpa frame ni dengan harga yang murah. Dari tahun lepas aku survey frame macam ni. At last, jumpa jugak. Suka!! Next, ada tempat letak kunci RM15. Yang ni tak patut ada kat sudut makan tapi suka hati aku la kan? haha Meja makan beli di IKEA RM300. Alas meja makan RM70. Ada sulam-sulam timbul yang sangat cantik jahitannya dan kemas. Sebenarnya aku tiru macam yang mak aku beli alas meja ni untuk umah kat kampung. Hihi Tapi aku tak tahu mak aku beli kat mana dan alas meja dia lagi besar untuk 8 orang satu meja. 

Simple je kan rumah awan nano aku? =) Next time aku share pasal deco area lain pulak ok. Babai. 


p/s: Dalam perancangan nak beli rumah sendiri. Pasti akan deco lebih dasyat. ahahaha

5 comments:

Cik Tqah said...

wa..beshnye ade umah..leh deko2

LEMONADE said...

tqah: umah sewa je ni. owner tak bagi tebuk-tebuk dinding. tapi i dh tebuk banyak dah. hahaha

nur said...

wow seronotnya mendeco..nak jugak lah..wlopon rumah sewa je..huhu

::EIDA:: said...

Deco jgn tak deco.. even bukan umah sendiri.. aura tu kene ada, kang ada yang tak suka duduk umah sendiri lak.. hehehhe

anaztasias nora aira said...

deko jangan tak deko hehe !!

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates