29 September 2009

ape kes korang ni..!!!

SaLam Aidilfitri buat semua.... huyehh!! baru ade mood nk update. dh besawang dh umah ni haa.. amacam raye korang..?? org lain sume dh update cite raye, aku baru terhegeh2 nk bukak cite. wuteverrr...... ^_~" raya thn ni mcm tahun2 sudah jugak la meriahnye.. cuma kali ni raya ke-2 n ke-3 aku braye di Lipis coz kezen sy bertunang mlm raya ke-2 tuu... eh ape kes kau! kejap aku kejap sy..hohoo suka suki kau saje mau tulis ape. Er, iklan jap ye. (sy xcited ajak awk pg pizza hr tu sbb ms awk kat sn sy penah ckp nk ajak awk mkn pizza kalo awk blk nnti.. time 2 kan sy kua mkn pizza dgn kwn n awk ckp "bestnye mkn pizza.." sbb tu sy ajak awk mkn kat c2 hari tu. sy bukan nk sgt pun mkn tp sbb sy teringat, sbb tu la sy ajak awk ke c2. tp bile awk tnye knp nk sgt mkn kat pizza sy mls nk ckp pape.. kalo awk bc ni, awk dh tau la knp kan. sy igt nk blanje awk tp dsebabkn service pizza jusco lembab nk matii tu n awk pun dh angin, x pasal2 awk yg kena blnje sy kfc..~ hee thanx 4 side shade yg comel tuu.. n duet raye yg plg bnyak n gelang oren yg sy nak n..... thanx 4 everything lahhh.. ;-)
Oke, begini cerita raya saya bermula.......hahaha bajet best ar kan. (",) Raya pertama mmg x menang kaki tangan dan seluruh anggota bdn sy dibuatnya kerana sgt ramai tetamu yg bertandang ke rumah dari pg smpi lewat petang. Bukan kwn2 sy yg memeriahkn raya pertama di rumah sy tapi kwn2 bonda saya.. sedara mara dan family menantu dan bakal menantu mak sy.. huhuhu bakal menantu..?? sapekah itu.. ~ngeee tunang abg sy lahh... dan family dia jugak.. oleh sebab kesesakan melayani tetamu pd hari raya pertama, sy tak sempat nk mengade2 dgn camera pink sy yg cute itu. cuma ade 2 keping saje pic raya pertama, itu pun dgn muka yg sengal sbb adik sy kurang bijak amik gmbr dr posisi yg besttt. huh! so, tdk terlintas utk sy meng'uploadnya' d sini. Yang ada di bawah ni sume pic ms raya ke-2 waktu kezen sy bertunang.. oh ya, nm dia Sarah. Umur dia 21. Dia penah tggl dgn sy dan bersekolah dgn sy selama 3 thn sejak dr Form 1- Form 3. Mak sy yang ajak dia tggal dgn saya sbb utk meredakan kesunyian d rumah waktu tu... along, k.ngah dan abg sy sume blaja jauh2 time 2. Kami memang rapat sejak kecik lagi, so dia pun xde masalah tggal dgn saya.
Waaaa... korang nk tau x! Saya yg mekapkan dia ms die bertunang hr tu tau. Sile pecaye ok! Jgn jd mcm abg sy "Apa! ko yang mekap sarah..?" huh! dia terkejut unta bila sy bgtau kena bersiap cepat sbb sy nk mekap sarah mlm 2. hahaha sy sendiri pun x sangka n x jangka kena mekapkan dia. Sarah sndiri yg suruh, sy tepek saje lah.. alat2 mekap pun sy x bwk tetibe kena touch up muke org dlm majlis yg pntg. Mujur ada Kryolan sy yg best gile nk mati tu. huahuahua... abes aku sental muke dia smpai jadi agak cun jugak la..kah3 meluat gile puji hasil mekap sndiri. Tapi xde la tebal sgt sy mekapkan dia sbb sy sayang kryolan sy tuu... c! ade unsur kedekot d c2 ya tuan-tuan dan puan-puan. ~ngehehe sbbnya.. sy x penah pun mekapkan org lain sblom ni..tmbah2 lagi guna kryolan kesayangan ~ apepun sy telah berjaya memekapkn org brtunang buat pertama kalinya.. kih3
Err.. duet raye saya mcm agak kurang la thn ni. Saya berjaya mengumpul sbnyak rm220 saje. Along, k.ngah, and abg sy x bg pun duet raye thn ni. knp ya..?? wah! pertanyaan penuh kepelikkan. Weh, mood raye ade lagi ni. sape2 yg nk tmbah koleksi duet raye sy amat dialu-alukan ye. ~hee wallaweyyhh sengal gile pompuan ni kan. Hurm, kalo abg sy tu sy tau knp dia x kasi duet raye kali ni.. sbbnye.. dia tngah kumpul duet nk kawen x lm lagi. Dia kata thn depan baru bg. Sedihnye bile abg sy dh nk kawen.. dia la satu-satunya abg kandung n adik-beradik lelaki yg saya ade. Tapi ape pun, thn depan hrp ko tunaikn janji bg aku duet raye ok! haha Jom layan gmbar mengade saya dengan anis n kezen yang mereng masa sarah bertunang.. zzzzzzaaaaaassssssssss..............
geli jek pic ni.. huahuahua (x kesah)

gaya biasa ank muda zmn kini...


bajet rowkkk!!

10 comments:

zh-ena said...

kelakar la gambo tunang tu..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

tahniah kepada yg bertunang itu
ehehhe....ramai kan orang bertunang tim raya nih.....

(^_^)

lemonade said...

sis ena: ade lg gambo yg lg klakar, tp mls nk uplod. hik3

lemonade said...

sis yanie: bese la.. amik kesempatan tyme sedara mara cuti raye.. huhu

LuVidA^^ said...

panjang nye die cte...
:)
suke pix2 itu...cumel..heee

lemonade said...

luvida: x brape nk reti lah taip n3 pendek2 ni. muahaha mcm 2 la kalo dh lm x blogging. mcm2 nk cite.

Rashid said...

uiss macam-macam gaya ..
rAsa nak cuba juga buat tapi rasa tak bolehle.. hehe. bukan apa. geli je rasa .. haha!!!

Teringat sorang kawan masa kat UKM. Orang lain bukan main pandang kamera bila bergambar. Tapi satu kawan tu pelik je.. selalu pandang atas langit. Buat poyo je. (iyake istilah poyo ni??) addoiii.. gelak je tgk gambar tu.

lemonade said...

CR : try la amik gambo poyo camtu. haha mesti rase mcm org mude remaja. wakaka

jai@jezz said...

u biar betul u pandai mekap ni... siap mekap kan sarah lg tu... ermm... bleh dijadikan kerja sambilan ni... nt bleh mekapkan i kan... =)

lemonade said...

jai: btuulll... x tipu...i tenyeh je la kan tp menjadik sbb ade kryolan. kalo xde xtau la jadi ke x. haha

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates