29 November 2008

Perkhabaran Gembira

Surprise! Surprise! Surprise!

Ahahaha petang smalam dia call cakap jadi balik n surprise juga dia balik hari ni…weeehuuu sangat hepi todayyyy…now, dia still kat airport tawau. Flight delay katanya. Patutnya 240pm td dah gerak.

Lalalalalalaa... saya gembira..

Psst, sebenarnya saya mimpi dia balik malam kelmarin. Ek eh mimpi gua btol beb!! series btol, x tipu..alhamdulillah, blk jugak dia..

kad jemputan dah diedar semalam..kawan2 aku esok luse la aku jemput, maleh nak jemput awal2 nih. Jemput je la kan, nak datang ke x tu lain cite..lagipun bila dah lama x jumpa skali skala jumpa sangat la meriah. Boleh huru hara majlis. Ahahaa… last kitorang jumpa masa Marz kawin bln 8 hari tu. gurls je ramai tyme ni. X kesah la kan, yang penting bila dh jumpa 2 sangat happening la keadaannya.

Hurm, along dah smpai petang smalam. Ade kecik ckit aku tengok pipi dia x dela bulat cam epal since dia amik shake nih. Hr ni pagi td aku settlekan souvenir 4 guest. Ok, dh settle satu part. 4 VIP blom settle lagi.

Debaran semakin terasa. Cheewaahhh…geli syiall! Hahahaha 6 days more..^_^

Godek2 aku punya laptop terjumpa lak satu info yang boleh di share..here goes..

Tips mengenali wanita

1. Perempuan inginkan perhatian dan kasih sayang, terutamanya dari orang yang disayangi. Oleh itu tunjukkan sifat keperihatinan dan kasih sayang yang tiada nilai kepada mereka. Bila mereka rasa terhibur dan bahagia mereka akan menjadi seorang pasangan yang amat setia dan cinta sepenuh hati. Sekiranya kasih sayang yang mutlak telah didambakan kepada orang yang disayanginya, segala pengorbanan akan dilakukan tanpa memberi sebarang nilai-itulah perempuan

2. Gunakan sepenuhnya teknologi yang ada dizaman sekarang. Seringlah menelefon atau menghantar e mail untuk bertanyakan khabar atau paling minima mengucapkan 'Hai' untuk menunjukkan bahawa dia sering di hati kamu. Bagi mereka walaupun satu ungkapan atau satu ayat, ia merupakan sesuatu yang sangat berharga dan begitu bahagia menerimanya.

3. Berkongsilah masalah dengan mereka, cuba dengar pendapat mereka, sekurang-kurangnya mereka akan berasa yang mereka itu penting dalam diri kamu dan diperlukan

4. Jangan kamu ambil remeh temeh pada perkara yang amat penting bagi mereka. Mereka sangat kuat ingatan terhadap tarikh-tarikh penting, contohnya hari ulangtahun. Apa salahnya buat 'surprise' sekali sekala kepada orang yang kita sayangi. Mereka akan dapat rasakan yang kamu betul-betul menyayanginya.


5. Perempuan terkenal dengan sifat manjanya. Mereka sering ingin melakukan sesuatu bersama orang yang disayangi. Mereka akan meminta bantuan kamu walaupun mereka mampu melakukannya. Jangan menolak sekiranya kamu tiada halangan ketika itu. Inilah masanya untuk kamu menonjolkan ke'macho'an kamu!

6. Pujuklah mereka dan tenangkan mereka sekiranya mereka dalam kesusahan. Ketika ini mereka benar-benar inginkan kamu disisi mereka.

7. Jangan kedekut memberi pujian kepada mereka kerana mereka berhak mendapat pujian.

8. Berbincanglah kamu selagi kamu boleh berbincang dan berbincanglah bersama-sama dalam menyelesaikan sesuatu masalah. Jangan kamu menggunakan kuasa veto kamu dalam membuat keputusan.

9. Cuba memahami keinginannya dan kemahuannya. Sesetengah perempuan tidak suka menyatakan secara terus terang tentang apa yang mereka inginkan, kadang-kadang mereka suka berkias dan memberi contoh 'cerita orang lain' kepada kamu. Jadi kamu kenalah peka dan gunakan kepakaran kamu untuk memenangi hati mereka.

10. Jangan lupa, mereka juga ada ego yang terselit di celah-celah kelembutan mereka. Apabila mereka terancam atau tercabar.. lahirlah sifat amarah, cemburu dan cepat merajuk. Masalah akan timbul bagi mereka yang suka memendam terhadap sesuatu yang mereka tidak puas hati. Mereka akan 'meletup' pada suatu hari. TETAPI kamu jangan sama-sama meletup. Kamu juga jangan lupa dalam diri kamu wujud satu sifat kepimpinan untuk menyelesaikan masalah yang timbul dalam keadaan yang terkawal Cari sebab mengapa ia terjadi dan bawa berbincang. Ditahap ini kesabaran, toleransi dan komunikasi amat penting. Lakukan dalam keadaan ketika mereka sudah 'sejuk'. Mungkin kamu juga boleh 'cool'kan diri kamu dengan berfikir secara positif contohnya mengapa mereka cemburu. itu kerana mereka SAYANGkan kamu!


causinci..

0 comments:

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates