10 October 2009

Nak Kawen!! yeay!!

hye smua..... hikhik rase cam gedik lak tetibe. 2 hr lepas sy dpt mesej dr k.ngah, die send pic bunting kat bawah ni.. dlm kebluran biji mata memandang msej waktu 2 sbb tngah membute di siang hr, sy endah x endah saje lah menengok apa yg dihantar. ble bgun dr tdo, sy tengok smule mesej td. OMG! Ini bunting perkahwinan abg sy yg akan berlangsung x lama lagi..! Kamu tau ape itu bunting..? Bunting ni lbh kurang mcm banner jugak lah, tp dia menegak... kalo bannner plak melintang.. =)

hmmm... tibe2 sayu plak rase ht ni.. "nk kawen dh abg aku.." dia la satu2nya abg sy.. sblum ni kalo nk ke mn2 je sllu sruh dia hantar.. makanya, menunggu lah dia berlamaan dan berjam2 dalam kete.. kejap ke situ, kejap ke sini.. dia x penah merungut pun. lepas ni kena berdikari sndiri la... dia dh ada tanggungjwab lain.. mujur sy dh blh memandu, x la mengharap pd dia lagi kan kalo nk ke mn2 lepas ni. Owh ya, sy blm pernah cite tntg fmly sy.. skadar surface 2 ade la kn. begini, sy ade 5 org adik-beradik. sy yg keempat. yg pertama dan kedua adalah along n angah saya. mereka berdua dh kawen n masing2 dh ada sepasang chyamata. yg ketiga adalah abg saya dan yg kelima adalah adik sy. let's pichasss speaks out...

Ni lah bunting tu.. sy pun x pasti nk gantung kat mn ni nnti. mungkin depan umah la kot. mungkin sepanjang jalan. haha waaa... x sbrnye nk tengok abg sy kawenn...!!! xblh nk tolng mak siapkn hantaran dia dan kelengkapan rumah sbb sy xde cuti. blk2 nnti tengok smua dh setel. tp ape pun tetap x sbr nk blk!!!!!!!!!!


ni famly along, dia ckgu prasekolah tp gaji dia sgt hottt sbb dia budak akaun. ouch! bdk lagi ke kau long..?? dh tua la..haha dulu dia sebelah mata pun x pandang kerjaya cekgu-cekgi ni sbb dia ckp mau jadi akauntan. Tapi skarang, yg dia x suka tu la dh jadi sebati dgn kehidupan dia.. jadilah kau cekgutan. haha dan itu husband dia, abg man. abg man adalah engineer di B******. Dan si comot itu ank dia.. dania n darwisy..
*akak (dania), aku lagi suka kau gemok!!!

ini plak k.ngah saye. dia sgt suke mkan. she luv fud very much!! haha dia adalah penolong pengurus hartanah di P***. Itu suami dia, abg azahar.. pun seorg engineer tp punya syarikat sendiri kalo x silap sy dan dia adalah pengarahnya. eh, sy xbrape tahu sgt la kalo d luar bdg cekgu ni. ehehee si kenit 2 org itu ank dia... kimi n syasya..
** awas!! ank sedara saye smua bermulot laser...!!! kalau kau spoil automatik dia akan sound on da spot tanpa berlapik. haha masing2 mulot x mkn saman ye mereka ini.

dan ini abg saye yg dh nk kawen november ni.. ni pic ms majlis pertunangan sy thun lepas. dia pun cekgu jugak. cikgu dlm keterpaksaan. kesiannn.. tp apa blh buat.. ibu bapa lagi pntg kan, so ikut je la apa yg mereka mahukan.. tggalkan kenangan engineer kau. kire sempat jgk la ko berkhidmat dlm bdg yg ko minat, ade peluang nnti cebur la smula. abg sy ni agak pendiam orgnye. x dpt nk tafsir apa yg dia rasa, apa yg dia fikirkan. smuanya dia simpan dlm hati n mungkin dia hanya sllu mengadu pada Tuhan. Saya tau dia kecewa sbb terpaksa lupakan cita2 dia, dia nmpak tertekan tp sy dh nasihatkn dia awal2 lagi.. mintak dia pk n buat pilihan terbaek. sbb xnk kecewakan makayah sy, die teruskan jugak. *tu la dh elok2 jd engineer sape suh ko apply cikgu. hik3 kan dh murah rezeki.. =)

ni abg saye dgn future SIL, kak izah ms pertunangan dorang. eh, x aci btol kan, sy yg bertunang dlu dr dorang sbnarnye tp dorang yg kawen dulu. gile gedik lahh.. masak pun terhegeh-hegeh dh gatal nk kawen. haha ~nnti tiap2 hr mkn luar la... lalalalalala pokai2...

ni sperti biase lahh.. anis, adik sy.. dia sorang je adik yg sy ada. sy xde adik lelaki. kalo ade, mesti sy sllu maen wrestling dgn dia mcm sy dan anis main dgn abg saye ms kecik2 dlu. abg sy sllu angkat kami tinggi2 pastu pusing2 kat atas. haha sllunye maen dlm blik mak, ats katil dia sbb tilam mak punya spring yg bagus..blh melambung2 kalo jatuh. tilam kami agak kurang memuaskn tahap lambungannya. haha owh, adik sy juga bakal cekgu..dia skarang di Ipis.. dia nk kena operate lagi x lm lagi.. Moga kau tabah, bnyak berdoa.. aku pun sllu doakn utk ksejahteraan kau dan fmly kite. Dan aku harap biarlah ini pembedahan terakhir..smua org x sanggup tengok kepala kau ditebuk lagi. Moga operation akan sukses supaya kau blh jadi mcm dlu...

ok lah, mau bersiap pg beli brg dapur.. babai..

10 comments:

zh-ena said...

semuanya cikgu ker adk beradik lis..
tabik springggg la kat family lis nie

lemonade said...

sis ena: adik-bradik sorang je yg bukan cekgu.. yg lain tu insyaAllah la.. =)

::alwaniamalini:: said...

family cikgu ni..bagus2..macam family wani, mak ayah, dua2 cikgu..tapi anak-anak dorang, sorang je yg jd cikgu. macamana tu?heheh..

p.s: nak kawen gak!ahahahah

lemonade said...

wani: itulah takdir namanye..hehe

Wife to Firdaus Ghazali said...

waa....bestnya family background...semoga successsssssssssssss selalu sis ;P

lemonade said...

wife 2 firdaus ghazali : thanx... may God bless us n u too. :-)

::ainbutterfly~ said...

bestnye ade abg..ain dari dulu teringin ade abg..tp skrg ade "abg" juge..hehehe..

lemonade said...

ain : best la kalo dh ade 'abg' yg tu.. hikhik

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kamu bile lagi???
hehehehe...

lemonade said...

meniti senja: x tau lagi.. kalo ade jodoh, ade la..

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates