16 May 2010

Wah!! Meriahnya entry kali ni.. !!



Ni aku curi status abang aku kat Muka Buku dia.

~...Jadilah seorang guru yg hadirnya diTUNGGU, hilangnya diRINDU, ilmunya diBURU, nasihatnya diSERU, tingkahlakunya diTIRU kerana... guru biasa MEMBERITAHU, guru yg baik MENGAJAR, guru yg cemerlang MENDIDIK, guru yg unggul MEMBERI INSPIRASI...~ InsyaAllah. Selamat Hari Guru!!

Jutaan terima kasih kepada mak n ayah yang mendidik sejak kecil, cikgu-cikgu semasa aku di prasekolah, cikgu-cikgu di SKTG, di SMKTG, ustaz dan ustazah di Sekolah Agama Bandar Endau, para pensyarah di International Islamic College (IIC), para pensyarah di UiTM Sri Iskandar, para pensyarah di IPG Kampus Ipoh, rakan-rakan seangkatan, teman blogger warga pendidik Cikgu Rashid, En. Alierostam, MaCy dan lain-lain..


Selamat Hari Guru semua!

12 comments:

arboqskii said...

waa....nama ku....SELAMAT HARI GURU juga cik lemonade.....''

lemonade said...

arboqskii: anda famous kot di sini. haha

farah said...

rindunye kat cikgu-cikgu skolah dulu:)
selamat hari guru...

Anonymous said...

elis..selamat hari guru
jasamu dikenang hehee (min)

ASaDa RyutaRo said...

selamat hari guru!!

sangat suka ayat status abg kamOo.. hee =)

lemonade said...

farah: kalau rindu pg lah jumpa cikgu2 tu.. ngeee

lemonade said...

min: tak banyak jasa lagi la min.. huhu

lemonade said...

asada: selamat. selamat. first time dia buat status skema camni. haha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

selamat hari cekgu...
=.=

lemonade said...

meniti senja: selamat-selamat. =)

arboqskii said...
This comment has been removed by a blog administrator.
arboqskii said...

struktur:
-maksud kaunseling kelomp
-kelebihn kauns.kelomp
-ciri2 kepimpinn dlm kauns.kelom
-progrm bimbingn yg sesuai di sek.
-maslh yg dihadpi utk buat bimbgn di sek.
-mksd kauns, bimbgn, psikoterapi
-ciri profesional kaunselor
-pernn guru bimbingan
-prinsip perkhdmtn B&K
-matlamat kaunseling
-terapi bermain, cerita dan biblio

esei:
-REBT (ABCDE)
-jenis2 teori dlm kaunseling
-kegunaan teori dlm kaunslg
-PCC (carl rogers)
-Kem. kaunseling
-kem.asas kaunseling
-tahap sesi kaunsling
-helah bela diri
-langkah mewujudkan perkhdmtn B&K di sek.
-faktor penyediaan bilik B&K
-kesan kaunslg kpd klien
-faktor keberkesann kauns.kelomp dan individu

ni sume spot dari IPTI, IPT, IPSM, IPP
....spot mktb kamu ade x?...

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates