21 December 2010

BB Cream Elianto

Assalamualaikum.
Aku dah settle kursus kahwin Sabtu dan Ahad lepas. Semalam dah settle HIV test. Borang nikah je belum settle. 

Ok, itu intro wed preps. Kali ni nak cerita tentang BB Cream. Sekarang ni kan dah macam-macam jenis BB Cream ada dalam pasaran. Ada yang murah. Ada yang mahal. Aku guna BB Cream Elianto yang dua jenis ni. Best gila. Korang  guna BB Cream apa?
Sebenarnya teringin nak pakai BB Cream Dr.G or Oslee. Next year la baru try yang tu. BB Cream Elianto ni pun terbeli secara tak sengaja bila dipengaruhi oleh kawan. Sempena Christmas katanya. One set ada BB Balm n BB Cream RM69.90 kalau tak silap. Berbaloi-baloi walaupun aku sengkek amat time tu.  Tapi ni boleh guna lama weh. Bukan sehari dua je. Almost 3 months kot aku dah pakai BB Cream Elianto ni. Tu pun banyakkkkkk lagi. :)


16 comments:

cikpepel said...

aku tak pakai pn BB krim

amElyn said...

i pakai bb cream Dr. G. best!!! =)

Nashays said...

sha pakai bb skin food cap cendawan...best...senang nak apply :)

Zura said...

dah nk jd isteri orang dah...tahniah elis..

lemonade said...

cikpepel: try la pakai lepas ni.

lemonade said...

amelyn: nak pakai bb cream dr.G jugakkkk

lemonade said...

nashays: owh yg bb cream skin food x pernah tgok lagi.

lemonade said...

sis zura: thanx kak. :)

..::..ein..::.. said...

best ke elis...ein takut skit nak guna ape2 utk muka...ni pun br je beralih dr nivea ke loreal..kulit ein sensitif

lemonade said...

ein: sy dh terbiasa apply mekap, so mmg kena guna bb cream ni dlu b4 apply lain2. :)

Rashid said...

orang lelaki tak pakai le ..

Tetap macho ngan alam semulajadi .. hehe.

lemonade said...

CR: or lelaki kalau pakain BB Cream jugak x taulah nak kata kannn.. hihi

::alwaniamalini:: said...

bb krim ni untuk ape sebenarnye eh? haha dahsyat nih, xtau pape +_+

lemonade said...

wani: bb cream ni mcm foundation jugakla. ada SPF. apply b4 guna lain2 makeup.

HaNa HoNeY said...

hana pown ngah nak cari bb cream yg sesuai tok hana
p bace entry u neyh cam best je gune elianto punye
t nak try la

lemonade said...

hana: try la. tp maybe dr.g lagi best kot. wuwuuu

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates