15 December 2010

Simple D.I.Y Project

Hye semua!

Last week pergi Nilai dan kemudian ke Kuantan membeli keperluan yang tak reti nak cukup-cukup. Alhamdulillah. Mostly banyak yang dah settle setakat ni. Bekas hantaran pun dah siap gubah semalam. Barang-barang hantaran pun tinggal 2 barang je yang belum beli. :)

Hari ni aku nk tunjuk bahan-bahan untuk 3rd DIY project. Aku tak sure benda ni orang panggil apa. Aku sekadar buat ikut imaginasi sendiri je ni. Kegunaannya untuk diletak atas meja makan waktu resepsi nanti. Bukan semua meja yang ada ni nanti. Meja-meja khas sahaja.
Bahan-bahannya:

1. Beberapa tangkai bunga kaler pink. Ada 6 tangkai bunga. Yang ni i beli kat SSF Home Deco Kuantan RM10.90. SSF ni tempat wajib pergi bila nak kahwin or bertunang sebab banyak choice untuk korang kalau nk beli hiasan hantaran ke,  bunga-bunga ke. Harga pun boleh tahan sebab barang-barang kat sini sangat berkualiti. 

2. Balang actually ada 5 tapi i tepek kat sini 2 balang je. Ni pun i beli kat SSF. Murah je, sebab balang plastik. RM1.60 sebalang. 

3. Ribbon double colour pink purple pun i beli kat SSF RM13.00 segulung. Ribbon ni lebihan buat tapak hantaran sebenarnya. So, tak nak membazir i guna untuk DIY project ni. 

4.Seterusnya beberapa batang lidi satay. Yang ni i tak beli. i ambil pada bunga-bunga telur yang lama. 

5. Batu-batu aquarium yang colorful tu sepaket RM3.50 beli kat kedai aquarium. 

6. Dan akhir sekali pelilit. Yang ni beli kat kedai biasa je. Ohh ya, gam jangan lupa. Kang camne nak lekatkan ribbon tu pada balang kalau takde gam. Dan lagi satu, kad.


And finally....
Dah siapppppppppppp! Hahaha Gila buruk tulisan aku. Kad tu i nak tukar yang lain. Yang ni sample untuk uollss tengok je. Aku rasa macam ada cacat sikit benda ni. Nanti nak kena edit lagi nampaknya. Kad tu nak taiplah biar cantik sikit tulisan. hihi Selamat mencuba uollss!


Sekian.

20 comments:

HonEyBuNNy said...

nice....;-)

kira said...

wah, wanita emang kreatif ya. hehehehe
like it..

ken said...

looking good :)

lemonade said...

honey: simple je.. hihi

lemonade said...

KINA: sy x kreatif sgt pun. haha hentam keromo je ni

lemonade said...

ken: thanx :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

semakin hampir...
moga semua berjalan lancar....

Lelaki Ini said...

sgt2 chanteq!!!

awak..
lau ape ek kat lam blog awak??
sgt2 besh..
leh tak bgtau sy..
visit my page n tell me k!!!

fara said...

sgt cantek!
elis sgt kreatip! :)

Lizzie Yasmin said...

boleh tahan lar.. tp rasa nya klu pakai batang yg letak kad dkt bunga yambak tue lg cute kot... kad bg fancy skit...
hye good luck yer tuk preparation kwen...

lemonade said...

meniti senja: doa2kan laa..

lemonade said...

lelaki ini: ni lagu Dadali. nnti sy terjah blog kamu.

lemonade said...

fara: simple je ni fara. nk kena edit lagi ni. :)

lemonade said...

yasmin: kad mmg nk tukar pun. yg ni juz sample je. mula2 mmg ingat nk guna batang tu tapi mcm tggi sgt la pulak.

Zura said...

okey je tengok...lawa tue...

FarhanaFabulous said...

comel and kreatif la..comel pun ade...

lemonade said...

zura: hihi thanx! tp nk edit ckit.

lemonade said...

farhana: xde la kreatif sgt. ckit2 blh la. :)

^baju kurung^ said...

waa.. chantek2, btw slamat pengantin baru!!
*nk jdi org 1st yg ucp, he2

lemonade said...

baju kurung: uish. lambat lagi beb.

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates