26 January 2011

VCO Soft Gel & VCO Collagen

Hye korang!! 
Kali ni tak nak cerita pasal wed preps. 7 days to go!! Dah nervous gila kot sekarang. Hari ni nak cerita pasal produk Catalyst. VCO Soft Gel dan VCO Collagen yang orang ramai duk sibuk-sibuk nak try. Ramai yang kata bagus dengan produk ni. Maka, aku pun dah terbeli satu. haha! Aku cuma beli VCO Soft Gel. Tapi teringin sangat nak guna VCO Collagen sebab aku tak nak nampak tua sebelum waktunya. Tapi takpe, slow-slow dulu. Bila-bila pun boleh beli kalau ada duit. 

VCO Soft Gel ni aku beli dengan Kak Eazy. Info yang aku bagi tentang kelebihan produk ni semua aku copy daripada blog beliau. *Credit untuk Kak Eazy* Korang pergi terjah sendiri blog dia. Banyak kot produk-produk Catalyst ni rupanya. Kak Eazy ada wat promo harga sekotak VCO Soft Gel RM39.90 without postage sampai 1 Februari 2011. weeeehuuuuuuuu.... Mujur aku sempat. Kalau tak, melayang RM5 untuk postage. Waktu-waktu sengkek camni memang kedekut + berkira sikit. HAHA!


Ni antara kelebihan produk VCO untuk mengatasi masalah-masalah seperti di bawah:
 jerawat dan kulit muka berminyak
kitaran haid yang tak teratur
selera makan yg terlalu tinggi
letih dan kurang energy
masalah kencing manis

stretchmarks & tona kulit yg kusam

Ha, yang ni pulak VCO Collagen. RM59.90 sekotak. Hah! Macam aku pulak yang menjual. hihi.. Alahhhh, nak bagi info untuk korang je pun..
 
Nak info lagi? Jom baca ni kejap.

APA ITU COLLAGEN?

Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
  • Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
  • Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
  • Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
  • Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)
KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
  • kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
  • menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
  • kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
  • menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi
KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
  • Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
  • Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
  • Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
  • Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
  • Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
  • Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
  • Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga 

20 comments:

bantalbucuk said...

ramai orang try benda ni sekarang kan..ok tak ek..? huhu

HonEyBuNNy said...

teringin jugak la nak cuba~~

HonEyBuNNy said...

teringin jugak la nak cuba~~

lemonade said...

bantalbucuk: ramai yg kata ok. i pun baru beli malam ni. haha! esok lusa sampai la kot. baru blh try.

lemonade said...

honey: jomla try sama2. :))

eazy n atief said...

;) tengs darling
terharu.hehe
btw!u're getting married dear!!

ElyaElmo said...

ni product dr mana dear?ramai org guna kan

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

info2...
hehehe...

lemonade said...

eazy: welcome. :))

lemonade said...

elya: produk keluaran tempatan.

lemonade said...

meniti senja: ko pn blh try!

Cinta Lea Ixora said...

waaa.. 3 ari lg.. lea xdpt pegi wedding elis sbb kena blk kg.. lea wakil koben pg.. nt adiah lea kem kt die.. :)

qaseh elyanas said...

tahniah.. nak jadi pengantin rupanya :) vee dah try dah vco tu, tp jenama Halagel :)mmg best

anyway best blog awak :) jom sggh blog vee & tggalkan jejak/ folo vee..nanti vee folo balik ^_^

Anonymous said...

bleh cerahkan kulit x?kulit nie sunburn la..bnyak sgt outdoor act hehe

EraIrani said...

hai..
cam berminat je nk beli vco ni.sape penah guna?cm best tgk feedback die...hihi

Alisya said...

alisya survey2 maklumat pasal vco~~ bagus ye?

atiq atikah said...

best2..dh jarang kena migrain...my fren rmbut gugur pun makin baik :)

Anonymous said...

mcm mana nak order

Anonymous said...

Salam Adek . Akak nak Tanya tentang product Ni ha. Dari mana dan cam ner nak Oder?? Akak Dari Johore Ada tak stockist pt Johore?

Anonymous said...

Salam Adek . Akak nak Tanya tentang product Ni ha. Dari mana dan cam ner nak Oder?? Akak Dari Johore Ada tak stockist pt Johore?

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates