12 April 2011

Kamus Besta MD856 Idaman Hati

 
Kelmarin lepas tamat latihan rumah sukan, lepak dengan Nadiah kat Mid sebelum masuk sekolah. Nadiah belanja Domino's  Pizza menu yang baru tu. Apa tah nama dia. Lupa dah. Sedap gila sebab banyak udang. HAHA 

Lepas tu merewang-rewang sambil bersembang. Tiba-tiba terjumpa booth BESTA. Alah aku tahu korang pun dah selalu ke Mid tu. Dah selalu nampak booth Besta ni kat merata-rata. Tak kurang juga mungkin korang dah ada kamus besta ni. Tapi ni aku nk cerita yang aku sekarang tengah plan nak beli Kamus Besta MD856. Latest model ni haaa. Tapi tak sempat nak sembang dengan dealer tu. Aku cuma sempat sambar brosur dia je. Dulu-dulu pun memang nak sangat ada kamus besta tapi selalu tak kesampaian sebab asyik sengkek, sengkek dan sengkek. Sekarang pun sengkek jugak tapi kalau asyik nak fikir tak ada duit, tak mampu nak beli benda yang berfaedah sampai bila pun takkan dapat. Betul tak? Beli Mary Kay sampai beribu boleh pulak kan? HAHA

Tapi kan ni buat aku bengkek gila. Brosur dah cantik-cantik patutnya state la price sekali. Ini tak. Suka buat kerja tak sistematik macam ni. Dah menyusahkan aku nak kena email customer care semata-mata nak tanya harga je pun. Dush! 

Dan akhirnya pertanyaan berbalas. Harga Kamus Besta MD856 latest model ni RM1298. Gulpp! Errkkkkk Mahalnya laa. Kena tunggu lagi 12 bulan gaji kot baru boleh beli. Sedihnya la bertangguh lagi :(

Mesti korang pun nak tahu apa yang best sangat dengan kamus besta idaman aku ni kan? Meh baca apa yang terkandung dalam Kamus besta MD856!

- Kamus Oxford Fajar Advanced Learner’s: Inggeris-Inggeris-Melayu
- Kamus Perdana: Melayu –Inggeris
- Kamus Arab-Melayu/ Melayu-Arab
- Kamus Dewan Edisi Keempat: Melayu-Melayu
- Kamus Inggeris-Melayu Dewan: Inggeris-Melayu
- Kamus Utusan Melayu-Melayu
- Ensiklopedia Britannica
- Kamus Animasi
- Kamus Sains & Matematik
- Kamus 14 Bahasa
- Kamus Cina-Melayu-Inggeris/ Melayu-Cina-Inggeris
- Kamus Bergambar
- Kamus Slanga
- Kamus ICT
- Glosari Undang-undang
- Glosari Perubatan
- LCD Berwarna/ Skrin Sentuh/ MP3/ MP4/ E-Book/ Permainan Minda/ Fungsi Muat Turun/ Fungsi SD Kad Slot
- Live Voice & Pronunciation Comparison

Percuma: MSD91- Kad belajar Bahasa Arab [Nota Bahasa Arab, Asas Bahasa Arab, Keindahan Islam (Bahasa Melayu-Bahasa Inggeris), MISC dan Pembelajaran (bernilai RM398)

Ni aku copy paste apa yang dia email aku tadi. Best kan function dia? Siap ada gambar bewarna lagi. Boleh belajar bahasa cina sekali. Bila la nak dapat ni.....

21 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

insyaAllah akan dapat nanti...

lemonade said...

Meniti senja: berharap sangat2.

Miss Sunshine said...

bagusnya kamus besta ni.. nak kumpul duit nak beli jugak lah.. tapi kumpul2 duit, mase tu keluar pulak kamus besta model baru...

lemonade said...

miss sunshine: tu la pasal. setakat ni aim for this model dlu la. tp ntah bila la nk dpt.

nurain said...

ko nak tau..aku berangan nak mende ni dari sekolah lagi..huhuhu..berangan je la..nnti aku niat beli untuk anak je la~

lemonade said...

ain: jom la menabung wei. pastu kita g beli sama2. hikhik

Adia Ahmad said...

dah beli laa.hehe..best gak.. :)) xyah g kamus yg besar gedabak..hihi..

E-e-E-leya said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

jom beli kt pesta buku..beli 1 percuma 5

lemonade said...

adia: nak jugakkkkkk!!

anon: percuma 5?? biar btol.

Anonymous said...

Hai korang,

Serius aku dah pegi tengok besta ni, best gila.
Yang lagi best banyak hadiah percuma. Cuba korang tengok kat PWTC skang

1st time komen kat blog ni

Anonymous said...

pergh!!! 'murahnye'!!! sy mmg bniat nk blaja bhs cina...maklumla keje ngn cmpany chinese.. maj0rity chinese..ntah2 d0rg sedap d0k kutuk kite kn.. had0ilaa.. skurang2nye xleh lawan balik kite paham dh le.. urm.. tp, mahal la pulak.. n reas0n selebihnye n mahirkn english la.. huhuu.. kal0 call in dh 0rg speaking tpakse la jugak speaking wal0pon ntah hape2 kn.. s0 sad :( kal0 la dpt kamus ni..siap ade live pr0nunciation lg tu yg buat sy nk sesangat!!!!!

Anonymous said...

besta md622 pon lebih kurang cam nie funtion die cme x de skrin colour jer...dah lar ade less sampai rm 300..harga asal rm 898 skang just rm 598..x rugi beli..bye!

Anonymous said...

saya ade jual cd carikata pakej kamus ada 21 buah kamus semak eja bahasa melayu ada tukar jawi terjemahan dan teknologi languange sweeper 2.0.anakmubijak@gmail.com 0142398055

jang nara said...

lau beli ni leh bayar ansuran tak?? hahahaha mhl giler kot

Anonymous said...

huhuhu...saya..pun..idaman..hatiku..jua...nak..jugak..sob..sob..taaapiii..mahalnya...tanya..hubby..dulu...la

ayi said...

agak2 kalau buat master berguna dak kamus ni utk buat presentation??

dayah said...

kat mane nak dapatkan kamus besta selain drp online?

dayah said...

kalau beli dekat pesta buku, ade promotion tak?

Anonymous said...

Hmmmmm?............

n a n i h a said...

sekarang ada promotion di dbp.datangla ramai ramai:)

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates