15 April 2011

Kebaikan Vco Catalyst dan Collagen pada LEMONADE


Hye korang! Hari ni aku nak share kebaikan Vco Catalyst dan Collagen Catalyst yang telah aku amalkan selama tiga bulan. Aku mula amalkan Vco Catalyst sebulan sebelum aku kawen. Nak berseri di hari pernikahan la konon. kahkah! Bila aku rasakan Vco Catalyst ni mendatangkan perubahan pada aku dan hampir setiap hari pulak ada permintaan dari customer, aku ambil keputusan untuk terus jadi Stokist Catalyst sampai la ke hari ini. GadisMental sila baca testimonial aku ni. Kebaikan Vco Catalyst dan Collagen Catalyst yang aku nak ceritakan ni adalah kebaikan yang aku sendiri alami. Bukan orang lain punya testimonial ok!

1. Vco Catalyst membuatkan aku kurang rasa lapar! Yesss! Sumpah tak tipu! Memang ni salah satu fungsi Vco Catalyst. Sekarang ni nafsu makan aku boleh dikawal dengan baik. Biasanya waktu pagi aku cuma minum sekotak air susu dutch lady choc + sebiji epal hijau. Lepas tu tengah hari pergi sekolah. Lompat sana, lompat sini sebab aku cikgu PJ. Hari-hari ada PJ. Tak rasa lapar pun Kadang-kadang sampai ke malam aku x makan sebutir nasi or makanan berat yang lain. Cool je! Aku bukan nak diet pun  sebab badan aku memang dah maintain slim. HAHA berlagak gila! Paling gemok pun yang pernah naik sampai 49kg. Biasanya turun naik dalam ranking 45-49kg je. Tapi itu dulu. Sekarang even dah kawen pun berat aku maintain 45kg dengan ketinggian 159cm. Kalau ada anak nanti tak tahu la pulak kan. Kalau korang nak slim dan berseri di hari pernikahan, elokla amalkan Vco Catalyst ni. Barulah nampak comel sikit duk atas pelamin. Tapi kalau korang jenis yang pelahap even tak lapar pun kerja kau asyik nak mengunyah je susah la nyahh! Kau memang dalam kategori TAK BOLEH NAK SLIM la nampaknya. kihkih

2. Kalau kau mengikuti blog aku, mesti kau tahu yang aku ada mengalami masalah sendi sejak beberapa tahun lepas yang disyaki oleh doctor sebagai Rhumetoid Athritis factor. Tapi ada doctor lain cakap, masalah aku ni merupakan sakit sendi yang biasa dan boleh sembuh. Aku memang alami sakit-sakit sendi di bahagian bahu, jari-jemari, pergelangan tangan dan lutut. Apa yang aku perasan sejak aku amalkan Vco Catalyst ni rasa sakit pada sendi-sendi terutama pada jari, lengan dan pergelangan tangan dah hilang. Cuma pada lutut je masih rasa lagi. Itu pun kadang-kadang je. Alhamdulillah... keberkesanan Vco Catalyst dapat mengatasi masalah sakit sendi aku selama ni.

3. Period yang tak normal. Tapi itu dulu. Sekarang sejak 3 bulan ni period aku dah normal ok. Aku tak kisah kalau kaum lelaki nak baca testi aku ni. Sebab kau pun ada mak, ada adik-beradik perempuan, ada isteri atau bakal isteri dan mungkin ada anak perempuan. Jadi kau pun boleh tahu masalah perempuan. Sebenarnya period aku bukanlah tak normal yang tahap kritikal macam sesetengah orang yang sampai 6 bulan tak datang period atau lain-lain. Cuma masalah aku ni kadang-kadang dalam sebulan tu dua kali aku period, kadang-kadang dalam sebulan tu kejap je datang, kadang-kadang lama, dan pernah jugak dalam sebulan tu tak period pun. Tapi alhamdulillah, sejak 3 bulan lepas aku amalkan Vco Catalyst ni period aku datang dengan normal. Dalam hari ke 8 or 9 aku dah boleh solat dah. 

4. Kulit muka jadi lembut gila dan tegang. HAHA! Yang ni pun aku tak tipu. Tapi tak tahu la kot aku perasaan sendiri kan. Kalau tak pecaya kau boleh try sendiri. Kulit muka aku jadi tak kering sangat dan tak oily sangat. Normal je. Tak la macam sesetengah orang yang sampai berkilat-kilat tu. 

Ok, sekian saja testimonial aku setakat ni. Dan hingga kini aku masih lagi mengamalkan Vco Catalyst dan Collagen Catalyst. Takut cepat tua! HAHA Disamping suppliment yang bagus, skin care pun kena yang bagus jugak la. Of course la aku pengguna MARY KAY! 


Nak tanya apa-apa lagi boleh contact:
Lemonade 0194194194

16 comments:

nurain said...

wah..harus cube!

lemonade said...

GM: cuba kalau nk rasa perubahan. kehkeh

miey anna said...

macam best ^_^

lemonade said...

miey anna: best gila! HAHA

misz athiqah said...

saya pun makan benda nie..=)....dan dapat rasa byk perubahan yg positif blaku..chewah...ha..ha...

singgah jejalan dan tambah bilangan follower awak...=)

lemonade said...

athiqah: its gud for us!

nadya said...

thnks ya Elis. Alhamdullilah kerana d izinkan Allah s.w.t parut jerawat dan kulit kasr d kaki dah xde. Kulit jadi makin lembap. Parut jerawat dah kurang. Sy amalkan jugak sapu vco ni kat muka.Mgkin izin-Nya dan vco ni sesuai ngn saya alhamdullilah. Insyallah akan teruskan. Mekasey ya! Agaknya kalo ambik collegen heheh apa akan jdi jeng jeng heheh berangan jap! :p

lemonade said...

nadya: alhamdulillah. :)

Syazwani Fuad said...

kak.. saye teringin nk cube. harge nye brape ye? mcm mane nk beli? on9 ke? akak ade knal sape2 stokis kat ipoh? saye rase kalo by hand lg sng kot

AmOy zEt said...

elis,,after amoy da amek vco + collagen nih,,ramai yg puji n tegur p'ubahn kulit amoy,,paling penting bekas jerawat yg amoy gatai picit2 tuh ilang n ade yg dlm proses nak hilang,,then bdn rase ringan jer,,kulit tak minyak sgt dah,,if pakai makeup ia tahan lama & myLips dah tak kering cam selalu,,rambut dah tak b'minyak & kelemumur dah kurang (^_^)*
n lagi 1,,amoy ade servik polip,,n now amat tkejut ianya dah mengecil & tak perlu operation utk buang benda tuh,,syukur,,hmpi 1bulan dgn VCo dah ade perubahan,,n belum 2minggu dgn collagen,,da byk teguran positif ,,tq,,

Anonymous said...

dear..bminat sgt nk beli,if i nk beli bole ke nk ambk by hand dgn u..

Faten Ahmad said...

hey kak. saya da baca testi akak nie. menarik. hehe. tapi sy nak tnya, ade kesan tak kalau untuk kulit muka yang berjerawat?

Fizhaniwati Mohamad Khir said...

yup..betul3..sgt2 bagus,saya pun guna VCO catalyst..mmg x nyesal la..kulit muka rasa sgt2 bersih n soft..:p

aisyah hassan said...

salam LEMONADE~~:)
boleh x sy nk copy testi awk n komen2 kat dlm ni?
thanks:)

Anonymous said...

ORG LELAKI LEH MKN VCO SOFTGEL NI TAK?

Chenal said...

Lemonade..mohon share testimoni.

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates