27 April 2009

KeJuTan FutsaL IPBA


Pagi tadi secara tak dijangkanya aku n classmate ade frenly match futsal dengan budak2 IPBA kat Extreme Park. Ni bermakna, ketagihan futsal aku dengan secara x sengajanye terubat hari ni. Tapi kan…. kitorang kalah teruk. Haha... Actly dorang datang IPIP sebab nk adakan frenly match netball (gurls) n futsal (boys). Pastu tetiba tukar plan. Hohoo hepi la kitorang sebab dh lama x sepak bola kan. Hmm, boys class aku pun kalah gak ngan dorang. Haha
Ade 4 sebab utama kenapa team aku kalah ngan IPBA;
Sebab pertama, dalam pukul 9 lebih baru dapat tau yang kitorang ade frenly match futsal ngan IPBA. Kitorang start lawan jam 10.10am. Dat’s mean, situasi pada waktu itu tersangatla kalut malut. Masin-masing ade yang baru bangun tido xcept me coz aku baru je siap membasuh sebaldi baju kotor pd waktu itu. Sangat meletihkan tetiba je nk pegi main. So, persediaan mental dan fizikal untuk bertanding dengan tenang itu tiada ok.

Sebab kedua; Kitorang lapar. Kitorang main dlm keadaan perut yang kosong.. So, kitorang terpaksa main dalam keadaan yang tiada energy akibat kelaparan. Nak tendang bola pun x larat. Dorang dah siap2 bfast kat cafe maktab sebab tu IPBA boleh kalahkan kitorang kali ni

Sebab ketiga; bola yang kitorang main tadi bukan guna bola yang team aku sllu guna. Bola tu kitorang sewa Extreme Park punye. So, aura bola tu xde sehinggakan bola sering saje terlepas dari kaki kami begitu saje...

Dan yang paling utama ni la sebabnya... hmm, actly kitorang saje je nak kasi can dorang menang, almaklumla tetamu la katakan. Sesekali buat2 kalah ape salahnya (ayat penyedap ati). Haha

Btw, korang main memang smart. Aku salute ar cara korang main. Strategi sangat bagus dan korang memang patut menang pon. (merendah diri la pulak)..ehehe.. Pape pon, kalah hari ini bukan bermakna kitorang juga kalah pd hari esok. Haha mula nk bangga diri semula nih. Esok mau membalas semula kekalahan hari ini even bukan lwn dgn team IPBA. Yeyehhhh.. Nantikan kami di Extreme Park jam 8.00-10.00mlm esok. (beriye promote mcm ar rmai nk tengok ko main elis oi)

4 comments:

joegrimjow said...

da lame xmen futsal2 ni
hurmmm

lemonade said...

joegrimjow: main ar smule, best gilerr..

Rashid said...

tule.. main tak inform awal-awal. Kalau tak boleh je nak bagi ilmu nak menang futsal ni.. hahah!!!

apapun tak per. Kalah menang adat bertanding. Menang okey..kalahpun okey..

pssttt!!! main untuk kesihatan..

lemonade said...

rashid: kitorang pun dpt tau mengejut. haha yg penting kita enjoyyyy!!!

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates