18 November 2009

Perodua MPV.. Perodua ALZA..~


Ni ha, Perodua MPV yang rakyat jelata nantikan sangat sesudah Proton Exora MPV. Based on Toyota Passo Sette. Sama sebijik design dia. Macam Nautica n Toyota Rush jugak lah sama sebijiknya. Tengok skali imbas mmg x nampak beza pn. Pada sape2 yg dh beli Exora MPV tu.. (termasuk ayah aku), orang kata Perdoua lagi bagus daripada Proton, jimat minyak, TAK MENYESAL KE beli EXORA...?? hikhikhik =)

17 comments:

Are'Ja_(",) said...

tol2...hehe...dengar kate perodua mpv alza ni murah jerk..tak mahal mane lam 60k-70k saje...

lemonade said...

are'ja: hmm, tggu dan lihat saje nnti..=)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ye...
sokong la buatan MALAYSIA...
hehehehe...

::alwaniamalini:: said...

alza...lawa gak nama tu..tapi ingat nama dia akan ada unsur2 malaysian sket eheh..

perodua better dari proton. btul kot?ehe..anag wani beli saga seminggu seblom wani beli viva. saga x smpai setahun dah ada problem. viva setakat ni alhamdulillah ok lagi :D

lemonade said...

meniti senja: semangat~!!

wani: perodua mmg x de masalah setakat ni..agaknye lah. tp setahu sy mcm tu lah.

zh-ena said...

mmg akan rasa menyesal gak

lemonade said...

sis ena: tepuk dada tnya selera..

~ain said...

Kalau nak compare perodua ngan proton, VIVA saya walau murah, orang kata macam tin biskut ke hapa.. tapi dari segi jimat minyak, kualiti sparepart semua ok. Ayah saya pakai Savvy, belum setahun gearbox dah jem, cntre lock dah k.o, pintu jem, tingkat tak leh bukak. Padahal ayah saya memang terkenal dengan sikap cermat bila berkereta! Sekarang ni pun dia nyesal amik Savvy. Kalau setakat kereta untuk ulang alik pi keje kan.. Ok laaa...

Ms.Independant said...

Tapi aircond proton better dr Perodua...
Rasenye lah...
Hehe

:P

lemonade said...

ain: perodua mmg terkenal dgn jimat minyak tp penah dgr jugak org kata savvy adalah kete paling jimat minyak kat malaysia ni. x tau lah btul ke x. =)

lemonade said...

ms. independant: owh gitu pulak ek. x dpt nk dpastikan jugak. hihi

cinta lea ixora said...

jgn beli exora... beli cinta lea ixora xpe.. hehehehe...
pnh dgr org kate kete proton xok...
ape pon perodua nie mmg cun n kelassss

lemonade said...

lea: lelong! lelong! sape nk beli cinta lea ixora..!! lima dirham~!! haha

Fathiyah said...

bila la perodua nak kuarkan kete sedan ala honda city.akak mengidam yg itew =)

lemonade said...

kak fathiyah: hmm, 10 thn lagi kot.. ~ngeee =)

Zura said...

sokong sgt elis...kete perodua mmg elok dr proton...sbb tue perodua nye kete mahal dr proton...

lemonade said...

kak zura: tp masing2 mesti ade kelebihan tersendiri kot..

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates