05 November 2009

Aku tunangan orang..~!!


N3 ni aku tujukan buat Lea, Naz, Yazid dan sape2 je lah yg bru tahu dan baru mengikuti blog ni. (*_*) Ya~! Aku tunangan orang. Aku bertunang pd 6 Disember 2008 yg lalu. Sudah hampir setahun pun. Ramai yg tak perasaan sbb aku x penah mention nm tunang aku dlm blog ni. Tapi kalau korang perasan, bnyak n3 yang aku post adalah tentang dia. Dia, kau, kamu itu smua adakalanya aku merujuk pada tunang aku. Malah sekeping gambar dia pn aku x penah upload di sini. Bukan ape, aku rasa bukan satu kepentingan pun aku nk publish gmbar dia kat cni. Ckuplah aku saje yg famous.~hahaha Sampai ms, andai panjang umur, aku publish jugak di cni. Apa yg lebih utama sekarang aku harap hubungan ini kekal smpai akhir hayat. ~Bila nk kawen..?? Hmm, kami ikat smpai aku abes study maknanye ade setahun lagi. Tapi kami hnya merancang, sedangkan Allah dh tentukan smuanya. Apa pun yg berlaku pd ms akan datang xde sape yg tahu dan aku hanya perlu berdoa, berserah dan redha atas segala ketentuanNya..Inilah yg kita katakan sebagai takdir...
Contoh yg terdekat seperti pertunangan ini. Aku dan dia mmg x pernah merancang untuk bertunang seawal ini. Secara tiba-tiba bila parents aku suarakan tntang ini makanya kami ikut sajalah.~Oleh sbb itu 1 sen pn bukanlah dtg drpd duit aku untuk majlis pertunangn ni. Aku kan belajar lagi, mn ada duit nk tampung perbelanjaan pertunangan ni smua. hihi untung jugak kan, jimat duet aku... kalau dh keja mesti kena guna duet sndiri. ~ngeee...
Contoh yg kedua, aku knal dia sejak kecik sbb parents kami dh kenal lama. Tapi aku x penah pulak main pondok2 ngan dia. Tunang aku jgk adalah senior aku ms sekolah menengah yg menjadi kegilaan kwn baik aku sndiri. Masa di sekolah dlu pun sepatah haram mmg aku x pernah bercakap dgn dia. Pandang2 jeling2 saje. Maklumlah dia kan senior yg bajet nsem waktu 2. Dengan rambut belah tngah die tu. hadoiiii x leh blah kalo tengok rambut 2 zaman kini. ~wakaka Aku xde lah nk melebey plak kan dgn senior yg poyo cmtu kn. ~hikhik So, biarkn sajalah kwn aku 2 tergilakan dia. haha Tapi mmg x sangka dia boleh jd tunang aku skarang hnya kerana berkongsi masalah melalui mesej. Inilah takdir Allah yg kedua untuk aku. Tak ada siapa pun yang jangka bukan?
Untuk yang seterusnya aku harap takdir juga menyebelahi kami untuk bersatu. Andaikata takdir itu bukan untuk kami, redha sajalah sbb Dia tahu apa yg terbaik untuk kita. Kematian, dan sebagainya mungkin akan menjadi penghalang tapi inilah rancangan Dia yang mungkin tak pernah terlintas dalam fikiran kita. Semua telah tertulis di Luh Mahfuz. Doakan saje yang terbaek. ~
Oklah, ini kali kedua rasanya aku post tntang majlis pertunangan yg dah basi ni. hikhik Sebab nk tunaikan janji pd Cinta Lea Ixora, jom layankan saje....~!!

Ini masih di bilik. Berdebar gilakkkk kau~!!

Future MIL tngah sarung cincin. Dia pun cikgu jugak. Cikgu Maths. Future FIL plak Guru Besar. Ai plak cikgu kecik. hikhik Masa ni dh x berdebar dh sebab prasan artis kan. Dengan flash camera sana sini. Fofular kejap.~
Ala-ala zmn Saloma gitu. ~



Wif Syasya. Ini budak agak tomboy dan ganas. Dia moody time ni sbb dtg bulan. Hikhik tipu je.. sbb dia x nak pakai baju kurung tu sbnarnye..

Ini proses membuat hantaran. Smua mak aku yg buat.
Idea mak sndiri dan duit mak jugak...hikhik



Alahaiii.... pura-pura sungguh~!

Aku dan hantaran untuk dia..

Ini pon sama... =)

Tetamu menjamu selera aku cbuk bergmbar.

Along, aku, anis dan kak ngah... kami adik beradik smpai mati.
*mmglah, mn ade adik bradik sparuh hayat. sengal.
Ini smua kwn2 sejak skolah rendah. Kat cni ade kwn aku yg gilakan tunang aku 2 dlu. Teka la yg mn satu. hahaha

Dengan family Along..~

Perbincangan sedang dijalankan...


Isu tergempar...~!!

Sehari sebelum majlis...

Ini untuk tetamu. Gift untuk VIP x sempat nk amik ganbar.

Antara kawan lelaki zmn skolah rendah yg datang... Fairuz n Nazir.

Dia satu-satunya abg yg saya ada.


Dengan Anis n Dania yg becok.




* Lea, sy dh tunaikn janji sy. =) tp x smua la. Kalo upload smua takot readers jemu lak nk nnti.

20 comments:

Budak Pensel said...

Bila nak kenduri jemput la nanti ek..

potong! potong !

teh said...

ini tunang ke nikah ni??
da macam nikah da cek tgk
hihi
neway..tahniah
kalau kamu bertunang kakakku pulak baru je nikah pd 1 nov lepas

LuVidA^^ said...

canteknyeeeeeeee.........
congratsss......
da mcm nikah da..hehee

lemonade said...

budak pensel: insyaAllah sy jemput nnti ye.

lemonade said...

teh: tunang la teh.. nikah lmbat lagi..

lemonade said...

luvida: hihi da basi la....

Zura said...

mcm majlis kawin plak..

lemonade said...

sis zura: ramai yg ckp cmtu, tp hakikatnya blom kawen lagi..~

cinta lea ixora said...

akhirnye elis tunaikan jugak janji.. hehe
tenkiu2.. elis mmg cantik.. lea tengok elis tunang kalah org nk kawen.. hantaran pon banyak gile.. gubah lawa2 lak tu...
tunang free la nie ek.. bestyee.. hehe
mesti hot gile kan tunang elis tu smpi ramai org minat..huhu
kenal dari kecik tu kenal rapat la yer...?

neway elis memang sgt cantik.. mesti sgt sepadan ngan cik abg yg ensem.. ;)
TENKIU lot dear for dis entry...
nak tunanggg jugakkk... hehehe.. gedixx.. ;p

lemonade said...

lea: alahaiii.. puji lbh2 lak dia. ni sbb make up je la lea.. kalo x make up comot gak muke ni. haha

hmm, knl dh lm tp xrapat lgsung. =)
hot ke..?? xde lah, biase2 jek dia 2. haha

lea bila lagi ni..?

iza iziana hasan said...

sama ar ngan sis...
bertunang x keluar duit sesen pon...
semua nye org tua yg support
hehehhehhe

lemonade said...

sis ziana: bertuah sungguh kite kan sis. hikhik

cinta lea ixora said...

kalo xmekap pon dah cantik elis ni..
lea xth lg bile.. tgh usha2 calon.. bile nk jmpe tah.. huhu

lemonade said...

lea: hihi hrp2 cepat la jumpa ek, lea pon nmpak mcm dh x sbr je tu..~ngee moga lea dpt yg terbaik drpd yg sblum2 ni.

::alwaniamalini:: said...

hehehe..santekkk2...
semoga cepat2 kawen and jangan lupe jemput tau! :)

ThE cOpy suSU said...

sis majlis tunang u dah mcm nikah lor..grand gile..pape pun i wish u bahgia gan bro halim ye..smoga bahgia hingga akhir hayat...

weding sis nnti jgn lupa hntar kad..i xtrima msg...i wat donknow je nnti..hekhek....

lemonade said...

wani: doa2kan la.. insyaAllah nnti sy jemput.

lemonade said...

kopisusu: tq.. doakn trus utk kami. hihi nnti kalo i anta kad jgn x dtg plak. kot la nk bg alasan mcm2 lak nnti kan. :p

N A D E A said...

wah3...
chantekknyerr!
tahniah yer! :P

lemonade said...

nadea: biase jek..nway, tq.

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates