01 January 2010

Nah! Tengok ni..~!!

Dear diary....,

Ini rentetan daripada peristiwa yang lalu. Kalau kau betul2 mengikuti blog aku, kau akan tahu kisah ini. Aku tahu blog aku x best. Tak hot. Tapi masih ada yang sudi membaca bukan?




Saat disorong ke bilik bedah....

Dalam ICU. Ini saja yang sempat di'snap'. "No bone flap" itu sungguh mendatangkan kemusykilan dan kerisauan.

After operation. Bila kepala sudah dijahit even tanpa tempurung kepala.


After 1 week.....


*

*

*
*

*

*

*

*



Semalam, operation lagi untuk masukkan smula tempurung kepala yang dicabut.


Anak buah aku walaupun seko-seko nakal tahap kera makan cili tp terselit juga mulia di hati mereka... Ini doa mereka lepas solat Asar pada hari kedua operation.

" Ya Allah.. sembuhkanlah penyakit Maksu, sudah-sudahkanlah semua ini, habis-habisanlah penyakit Maksu, janganlah biar semua orang menangis lagi kerana Maksu.... by Dania Adrianna n Daniel Hakimi...


Walaupun agak tunggang langgang ayatnya, siapa tahu mungkin kerana doa si kecil ini segalanya akan dimakbulkan Tuhan....?


Inilah sebabnya aku dah lama x berblog n blogwalking. Sekian.

24 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

amin...
semoga semuanya selamat...
amin...
tabah k...

lemonade said...

meniti senja: harapnya camtu lah. aminn..

angah iza said...

x sanggup nak tgk kesan jahitan tu ..
& menitik air mata membayang kan saat di bedah...
aduh...sayu sgt hati ni.
mudah mudahan cpt sembuh....

lemonade said...

sis iza: semua org berharap mcm tu.. yg tgok pun rasa sakit apetah lagi si empunya diri yg alaminya.

Ms.Independant said...

Ya Allah...

Smoga disembuhkan segala penyakit dan dihilangkan segala kesakitan dan kesusahan...

Amin.

Tak sanggup frh tgk gamba tu lemonade...

Are'Ja_(",) said...

Subhanaallah...
teruknye...ngeri tgk jahitan tu...
Ape2 pun semoga 'maksu' sembuh kembali..
Insyaallah :)

lemonade said...

ms. independant: yg menanggung lagi la x sanggup..

areja: thanx, harap2 camtu lah

Budak Pensel said...

Kadang2 ubat memang sakit, tetapi untuk lebih sembuh dan lebih baik..

Hope, semuanya akan menjadi lebih baik..

Anyway, Selamat Hari ke 24 kepada awak..

Jadikan hari ini semakin cerah sebelum menjelang hari2 mendatang

lemonade said...

budak pensel: hari x selalunya cerah...

::alwaniamalini:: said...

ermm..semoga cepat2la adik sembuh...

lemonade said...

wani: harap2 cmtu la

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

harapan...
kite doa sama²...

lemonade said...

meniti senja: ye! itu yg utama.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ye...
usaha dah usaha...
doa kene jugak...

lemonade said...

meniti senja: thnx bro atas nsht ko.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

no hal la...

Rashid said...

Berat mata memandang rasanya tak terdaya utk memikul beban yang tertanggung.

Moga segalanya akan kembali baik utk anis..

Utk elis, ingatlah segala dugaan yang hadir itu adalah tanda kita menjadi pilihanNya.. kerna kita disayangiNya..

ASaDa RyutaRo said...

semoga cepat sembuh..

sy org baru..so baru je tgok..
semoga Allah tabahkan hati family maksu..

apple dilla said...

sape maksu? kakak u?

whoever it is, harap dimudahkan segalanya.
hope her get well soon.

amin

maCy said...

hanis.. cpt sihat!!

lemonade said...

cikgu rashid: terima kasih ats nasihat ckgu.

lemonade said...

asada: thnx asada.

lemonade said...

apple dilla: adik saya. maksu kepada anak-anak buah sy.

lemonade said...

macy: hope so!

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates