22 October 2010

MISTERI PLANET NIBIRU & RAMADHAN 2012 - Kenyataan atau Khayalan

Aku nak share info yang aku dapat daripada teman di FB. Sejauh mana kebenarannya hanya Allah yang Maha Mengetahui.. Tapi kita sebagai umat akhir zaman harus sentiasa beringat akan kemusnahan yang pasti akan berlaku dengan kekuasaanNya. Wallahualam..

Cuba lihat kalendar untuk tahun 2012...1 Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20July hari Jumaat,jadi 3 August 2012 bersamaan 15 Ramadan jatuh juga hari Jumaat. Sama dengan hadis Nabi pasal huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan bulan Ramadan iaitu hari Jumaat 15 Ramadan di bumi ini yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasal satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.(yang NASA Amerika ada beritahu pada 21-12-2012 planet NIBIRU akan menghentam bumi)Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja Maha Mengetahui..
Cuba kita tengok Hadis Nabi di bawah ini dankenyataan pasal Kalendar Islam 2012
 
Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal..." Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".

6 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hanya Dia yg tahu...

anaztasias einz said...

tengs sharing :)

lemonade said...

meniti senja: tahu xpe.. Allah je yang tahu segalanya yang ada di langit dan di bumi.

lemonade said...

einz: welcome. sharing is caring. :)

ainyza said...

ape pun,kita hanya perlu mempersiapkan diri utk menghadapi segala kemungkinan..persiapkn Iman dan AMALAN

lemonade said...

ainyza: mmg itu yg sebetulnya. di sini hanya persinggahan. tp kita selalu alpa.

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates